Despre noi

Chronos Trade Medical este o companie cu capital privat ce oferă soluții profesionale pentru echipamente și dispozitive medicale de înaltă calitate. Cuvintele cheie ce ne ghidează sunt calitatea, flexibilitatea și eficiența.

Calitatea reprezintă fundamentul filosofiei noastre. Lucrăm numai cu producători și furnizori recunoscuți la nivel internațional, care respectă cele mai înalte standarde de calitate și siguranță precum și normele europene. Ne asigurăm că echipamentele și dispozitivele noastre medicale trec prin teste riguroase înainte de a ajunge la clienții noștri, astfel încât aceștia să se poată baza întotdeauna pe performanță și fiabilitate.

Flexibilitatea este o altă valoare importantă pentru noi. Înțelegem că fiecare instituție medicală are nevoi specifice, așadar, oferim o gamă variată de produse și opțiuni personalizate. Indiferent dacă este nevoie de echipamente pentru o unitate de terapie intensivă sau de dispozitive specializate pentru băncile de sânge, suntem pregătiți să furnizăm soluții adaptate și flexibile, care să se potrivească perfect cerințelor și solicitărilor venite din partea partenerilor.

Eficiența este un aspect esențial în domeniul medical, iar noi suntem conștienți de acest lucru. Prin intermediul produselor noastre inovatoare dar și prin activitatea de mentenanță și service, ne străduim să vă ajutăm să îmbunătățiți fluxul de lucru și să obțineți rezultate excelente într-un timp mai scurt. Echipamentele și dispozitivele noastre sunt proiectate pentru a fi ușor de utilizat și pentru a sprijini procesele medicale cu eficiență sporită, astfel încât personalul medical să poată oferi servicii de înaltă calitate pacienților.

În continuă dezvoltare, firma noastră este hotărâtă să satisfacă și să se adapteze nevoilor specifice clienților nostri, ceea ce denotă abilitatea noastră de a înțelege nevoile exprimate, având totodată o acoperire extinsă a pieței medicale prin produsele și serviciile oferite. Suntem flexibili în abordarea cerințelor și ne concentrăm pe eficiență, pentru a fii un sprijin real în obținerea celor mai bune rezultate în domeniul medical.


Modernizarea Centrelor de Transfuzie Sanguină în România


Proiectul Institutului Național de Hematologie Transfuzională ce a avut loc la sfârșitul anului 2020, a constat în achiziționarea și implementarea echipamentelor moderne necesare pentru optimizarea procesului de stocare și conservare a sângelui și componentelor sale în cele 41 de Centre de Transfuzie Sanguină din țară.

Pentru a asigura condiții optime de păstrare a sângelui și componentelor sale, Institutul Național de Hematologie Transfuzională a investit în următoarele echipamente:

• Frigidere pentru băncile de sânge: Acestea au fost distribuite în toate cele 41 de Centre de Transfuzie Sanguină, frigiderele fiind selectate în urma unui proces riguros de evaluare a nevoilor și cerințelor specifice.

• Congelatoare pentru pungile de plasmă: Pentru a asigura conservarea adecvată a plasmei, au fost achiziționate congelatoare specializate. Acestea au fost distribuite în toate cele 41 de Centre de Transfuzie Sanguină, asigurând o temperatură de congelare adecvată și menținând integritatea componentelor sanguine.

• Congelatoare cu temperatură ultra scăzută: În plus față de congelatoarele standard, Institutul a investit și în congelatoare cu temperatură ultra scăzută, care pot menține sângele și componentele sale la temperaturi extreme, necesare în anumite situații speciale.

• Congelatoare cu înghețare rapidă a pungilor de plasmă pentru cele 6 centre regionale: Pentru a asigura o eficiență sporită și un timp redus de procesare, s-au achiziționat congelatoare cu capacitate de înghețare rapidă a pungilor de plasmă. Acestea au fost instalate în cele 6 centre regionale, facilitând manipularea și stocarea adecvată a plasmei într-un timp scurt.

Pentru a asigura utilizarea corectă și eficientă a noilor echipamente, personalul medical din toate cele 41 de Centre de Transfuzie Sanguină a beneficiat de instruire specializată. Chronos Trade Medical a oferit instruiri teoretice și practice, familiarizând personalul medical cu noile echipamente și proceduri de stocare sau conservare a sângelui și componentelor sale. Această instruire a avut ca scop asigurarea unui proces de lucru sigur și eficient, în conformitate cu cele mai înalte standarde de calitate.

Pe lângă instruirea teoretică, personalul medical a avut oportunitatea de a efectua probe practice de congelare rapidă a pungilor de plasmă. Aceste probe au avut loc sub supravegherea atentă a specialiștilor, asigurându-se astfel că personalul este pregătit să utilizeze echipamentele în mod corect și să respecte procedurile adecvate.

Această modernizare a Centrelor de Transfuzie Sanguină reprezintă un pas semnificativ în direcția asigurării calității și siguranței sângelui donat și a componentelor sale. Prin investiția în echipamente de ultimă generație și instruirea adecvată a personalului medical, Institutul Național de Hematologie Transfuzională demonstrează angajamentul față de sănătatea publică și eficiența sistemului de transfuzie sanguină.

Containere pentru transport vaccinuri


În contextul pandemiei COVID-19, transportul eficient și sigur al vaccinurilor a devenit o prioritate majoră. Pentru a asigura condiții optime de transport, au fost achiziționate containere de transport B Medical Systems, care au demonstrat fiabilitate și eficiență în acest domeniu.

Aceste containere de transport sunt proiectate special pentru a menține temperatura optimă și pentru a monitoriza expunerea la temperatură și umiditate. Ele sunt echipate cu LogTag Analyzer, un dispozitiv de monitorizare avansat, care înregistrează și afișează datele de temperatură și umiditate. Punctul de temperatură setat pentru transportul vaccinurilor este cuprins între -0.5 și 8°C, iar pentru menținerea acestei temperaturi, se utilizează blocuri înghețate.

Una dintre caracteristicile-cheie ale acestor containere de transport este rezistența ridicată la șocuri. Ele sunt concepute pentru a face față condițiilor dificile de transport și manipulare, asigurând integritatea vaccinurilor în timpul călătoriei. De asemenea, durata de viață la rece prelungită permite transportul pe distanțe mai mari, cu un control riguros al temperaturii.

Un alt aspect important este izolația ecologică, care asigură o protecție optimă împotriva expunerilor la temperatură. Această izolație contribuie la menținerea stabilității temperaturii interne, evitând variațiile nedorite care pot afecta calitatea vaccinurilor.

Containerele de transport B Medical Systems sunt dotate opțional cu înregistratoare de date și temperatură, pentru o trasabilitate completă a vaccinurilor. Aceste înregistratoare permit monitorizarea continuă a condițiilor de transport și asigură înregistrarea datelor critice pentru evaluarea și controlul calității.

Siguranța vaccinurilor în timpul transportului este asigurată de închizătorile sigilate cu încuietori, care previn pierderea conținutului și asigură controlul accesului la interiorul containerului. Mai mult, containerele de transport B Medical Systems sunt certificate pentru toate mijloacele de transport (rutier, feroviar, maritim și aerian), respectând standardele internaționale și regulamentele specifice fiecărei modalități de transport.

Curățarea acestor containere este ușoară și se poate realiza cu dezinfectanți convenționali, asigurând un mediu sigur și steril pentru vaccinuri. Ele sunt proiectate pentru a fi stivuibile, ocupând astfel un spațiu redus în timpul depozitării și manipulării.

Robustețea acestor containere a fost demonstrată în teste de cădere și stivuire, garantând protecția vaccinurilor chiar și în condiții extreme. Materialul utilizat, polipropilena indestructibilă de înaltă calitate, conferă acestor containere o durabilitate și rezistență sporită. În plus, B Medical Systems oferă o garanție pe viață la coroziune pentru aceste containere.

În concluzie, containerele de transport B Medical Systems reprezintă o soluție fiabilă și eficientă pentru transportul vaccinurilor în timpul pandemiei COVID-19. Ele asigură condiții optime de temperatură, monitorizare și protecție, respectând standardele internaționale și facilitând transportul sigur și eficient al vaccinurilor către destinatarii finali.

Congresul Societății Române de Transplant Medular


În perioada 19-21 iunie 2017, Chronos Trade Medical a fost partener al primului Congres Național al Societății Române de Transplant Medular, desfășurat la București. Acest eveniment a avut ca scop principal crearea unui cadru de dezbatere pentru stabilirea bazelor unui parteneriat între profesioniștii din domeniul transplantului medular și societatea civilă, cu scopul promovării donării de celule stem hematopoietice în România.

La congres au participat medici, cadre universitare din țară și din străinătate, personal medical implicat în activitatea de transplant medular, precum și reprezentanți ai disciplinelor: Hematologie, Oncologie Medicală, Oncologie Pediatrică, ATI, Genetică Medicală, Medicină de Urgență, Medicină de Laborator și Farmacologie Clinică.

Chronos Trade Medical, a avut o prezență importantă prin prezentările și discuțiile organizate. Compania a oferit asistenților medicali implicați în prepararea și administrarea tratamentelor cu substanțe citostatice informații despre cea mai nouă generație de hote cu flux laminar și echipamentul de protecție necesar pentru personal. Aceste echipamente reprezintă o evoluție importantă în domeniul medical, asigurând un mediu sigur și steril pentru manipularea substanțelor citostatice și protejând personalul medical de potențiale riscuri.

Prin implicarea sa în acest congres și prin prezentarea noilor tehnologii și echipamente medicale, Chronos Trade Medical a demonstrat angajamentul său față de promovarea și dezvoltarea domeniului transplantului medular în România.

Congresul Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă


În perioada 11-15 mai 2017, în frumosul oraș Sinaia, a avut loc cel de-al 42-lea Congres al Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă - SRATI 2017. Acest eveniment de prestigiu a atras peste 1.550 de participanți din domeniul medical și a fost gazda mai multor manifestări tradiționale, printre care se numără: cea de-a 10-a ediție a Simpozionului Româno-Francez de Anestezie și Terapie Intensivă, cea de-a 8-a ediție a Simpozionului Româno-Israelian de Actualități în Anestezie și Terapie Intensivă, cea de-a 3-a ediție a Simpozionului "România Dodoloață" al Societăților de Anestezie și Terapie Intensivă din România și Moldova, precum și cea de-a 15-a ediție a Congresului Asistenților de Anestezie și Terapie Intensivă.

Congresul SRATI 2017 a reprezentat un important punct de întâlnire pentru specialiștii din domeniul anesteziei și terapiei intensive, oferind o platformă de schimb de experiență și cunoștințe. Printre activitățile desfășurate, s-a remarcat și expoziția care a adunat cele mai importante companii din domeniul medical și farmaceutic. Chronos Trade Medical, a atras atenția participanților prin prezentarea celor mai inovatoare și eficiente dispozitive de filtrare pentru perfuzii și apă sterilă, precum și cele pentru transfuzii de sânge. Astfel, Chronos Trade Medical a demonstrat preocuparea sa constantă pentru promovarea soluțiilor medicale de calitate și siguranță.

În plus, compania a făcut cunoscute publicului prezent sistemele integrate de îngrijire pentru pacienții aflați în stare gravă sau critică pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă. Aceste sisteme sunt concepute pentru a asigura o îngrijire corespunzătoare și promptă, contribuind la îmbunătățirea rezultatelor și recuperarea pacienților.

Prin participarea sa activă și prezentarea produselor și tehnologiilor inovatoare, Chronos Trade Medical și-a consolidat poziția ca un partener de încredere în domeniul medical și a contribuit la promovarea cercetării și îmbunătățirii continue a anesteziei și terapiei intensive în România.

Conferința Institutului de Oncologie București


În perioada 5-7 noiembrie 2016, la Hotelul Crowne Plaza din București, a avut loc "Conferința Societății Române de Radioterapie și Zilele Medicale ale Institutului Oncologic «Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu» București". Acest eveniment reprezintă un moment crucial în domeniul oncologiei, oferind profesioniștilor posibilitatea unui dialog direct și facilitând comunicarea cu alte societăți și asociații profesionale din țară și din străinătate.

Conferința a avut ca scop evidențierea progresului înregistrat în domeniul oncologic și a fost un forum important pentru schimbul de cunoștințe și experiențe între specialiști. Organizatorii au selectat tema „Actualități în abordarea multidisciplinară în tratamentul și cercetarea oncologică”, care a pus accentul pe importanța tratamentelor de ultimă generație în oncologie și a vizat toți specialiștii implicați în depistarea, diagnosticarea, tratamentul și cercetarea bolilor oncologice.

Unul dintre participanții la conferință a fost Chronos Trade Medical, care a avut un stand personalizat pentru a prezenta în exclusivitate soluțiile de filtrare în oncologie și dispozitivele de administrare și protecție în terapia cu citostatice. Aceste soluții și dispozitive reprezintă instrumente cruciale în tratamentul cancerului, asigurând o administrare eficientă și sigură a citostaticelor și protejând personalul medical de potențiale riscuri. Prezența Chronos Trade Medical la conferință a subliniat angajamentul companiei de a oferi produse și tehnologii de calitate pentru îngrijirea pacienților cu afecțiuni oncologice.

Participarea la acest eveniment de prestigiu a evidențiat expertiza Chronos Trade Medical în furnizarea de soluții inovatoare pentru domeniul oncologic. Prin prezentarea exclusivă a soluțiilor sale, compania a contribuit la avansarea tratamentului și cercetării oncologice în România și a facilitat schimbul de cunoștințe între specialiști în domeniu.

Conferința Națională a OAMGMAMR


În perioada 10-13 septembrie 2014, Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia a găzduit Conferinta Nationala a Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania care a adus în atenția participanților importanța redefinirii identității asistenților medicali și evoluția lor către excelență profesională.

Evenimentul a inclus 48 de prezentări care au acoperit o gamă complexă de teme legate de exercitarea profesiei de asistent medical. Unul dintre proiectele prezentate a fost "Protejarea asistenților medicali din oncologie și hematologie", un proiect național susținut de OAMGMAMR și Federația Sanitas din România, cu scopul de a asigura o mai bună protecție pentru asistenții medicali care intră în contact cu substanțe citostatice.

Proiectul a fost fundamentat pe un studiu amplu care a implicat direct peste 73% din asistenții medicali din domeniul oncologiei și hematologiei din întreaga țară. Acest studiu a evidențiat efectele extrem de toxice ale citostaticelor asupra sănătății asistenților medicali care vin în contact cu aceste substanțe în momentul pregătirii sau administrării tratamentelor oncologice.

Proiectul "Protejarea asistenților medicali din oncologie și hematologie" a avut ca scop îmbunătățirea condițiilor de lucru și a măsurilor de protecție pentru asistenții medicali implicați în tratamentul pacienților cu cancer. Substanțele citostatice sunt cunoscute pentru efectele lor toxice și potențialul lor daunator asupra sănătății celor care vin în contact cu ele. Astfel, proiectul a propus implementarea unor măsuri de protecție adecvate, echipamente speciale și protocoluri de lucru care să reducă riscul expunerii asistenților medicali la aceste substanțe periculoase.

Prin prezentarea acestui proiect în cadrul conferinței, s-a subliniat importanța protejării asistenților medicali și a asigurării unui mediu de lucru sigur și sănătos pentru aceștia. Efectele toxice ale citostaticelor asupra sănătății personalului medical implicat în tratarea pacienților cu cancer sunt un argument solid pentru implementarea unor măsuri de protecție adecvate. Acest proiect a contribuit la conștientizarea și promovarea unor practici mai sigure în domeniul oncologiei și hematologiei, protejând astfel sănătatea asistenților medicali care sunt în prima linie în lupta împotriva cancerului.

Congresul Național de Oncologie Medicală și Radioterapie


În perioada 18-20 octombrie 2012, la Hotelul International din Sinaia, a avut loc prestigiosul Congres Național de Oncologie Medicală și Radioterapie, un eveniment științific de referință organizat de Societatea Europeană de Oncologie Medicală (ESMO). Printre expozanții prezenți la acest eveniment important s-a numărat și Chronos Trade Medical.

Echipa Chronos Trade Medical a avut o prezență activă la congres, prezentând echipamente de protecție de categorie a III-a, care sunt esențiale în momentul manipulării de către personalul medical a substanțelor carcinogene și a agenților biologici, în conformitate cu directivele Comisiei Europene. Aceste echipamente sunt concepute pentru a asigura un mediu de lucru sigur și protejat pentru personalul medical implicat în manevrarea substanțelor chimice și biologice periculoase.

Echipamentul comercializat de Chronos Trade Medical pentru utilizarea citostaticelor și agenților biologici a fost creat special pentru a permite manipularea în condiții de siguranță în timpul fabricării, transportului, depozitării, aplicării, curățării și eliminării acestora. Protecția adecvată este deosebit de importantă în astfel de situații, având în vedere riscurile potențiale asociate cu substanțele carcinogene și agenții biologici.

La această ediție a Congresului Național de Oncologie Medicală și Radioterapie, Chronos Trade Medical a organizat un colocviu pentru a prezenta proprietățile și caracteristicile produselor de protecție personală de categorie a III-a. Acest colocviu a oferit oportunitatea participanților de a înțelege importanța și beneficiile utilizării echipamentelor adecvate pentru protecția personalului medical în fața substanțelor periculoase.

Prin participarea activă la acest congres și prin prezentarea colocviului, Chronos Trade Medical a evidențiat angajamentul său de a oferi soluții inovatoare și de înaltă calitate pentru asigurarea siguranței și protecției personalului medical și a contribuit la promovarea practicilor sigure în tratamentul cancerului și a substanțelor chimice periculoase asociate.