Echipamente de protecție cat. III-a pentru chimioterapie și camere curate
Citostaticele sunt medicamente care inhibă creşterea celulelor, principalul lor punct de atac fiind fracţiunile de celule tumorale, ce se găsesc în diviziunea celulară. Se disting citostatice fazo-specifice, citostatice ciclo-specifice şi citostatice nespecifice ciclului. Din cauza acţiunii lor, pot să apară în caz de expunere afecţiuni colaterale mutagene (distrugere de germeni), toxicitate pentru reproducere (pericol pentru făt şi influenţarea fertilităţii) precum şi carcinogene (cancerigene). În funcţie de clasificare şi hormonii, anticorpii monoclonali şi alte substanţe fac parte dintre citostatice.
Toxicitatea citostaticelor este binecunoscută și riscurile asociate de asemenea. Fie ca vorbim de alergii cutanate grave și teratogeneză pe termen foarte scurt, de stări de amețeală și oboseală cronică pe termen scurt, de afecțiuni ale unghiilor și părului pe termen mediu și chiar de infertilitate în cazul persoanelor de sex feminin și cancerigenitate, toate formează un tablou simptomatic și diagnostic pe cât de crud pe atât de real.

PACHET PROTECȚIE COMPLETĂ PREPARARE CITOSTATICE
Pentru protecție profesională categoria a III-a a asistenților medicali din oncologie la prepararea substanțelor citostatice

PACHET PROTECȚIE ADMINISTRARE CITOSTATICE
Pentru protecție profesională categoria a III-a a asistenților medicali din oncologie la administrarea substanțelor citostatice

PACHET PROTECȚIE COMPLETĂ MEDICI ONCOLOGI
Pentru protecție profesională categoria a III-a împotriva substanțelor citostatice

PACHET INDIVIDUAL DE PROTECȚIE ZILNICĂ CITOSTATICE
Pentru protecțiea zilnică la prepararea centralizată în farmacie a substanțelor citostatice

Maști respiratorii FFP3 si FFP2
Masca pliabilă de protecție respiratorie FFP3 cu ventilație climatică integrată realizată de UVEX Safety vă oferă o protecție optimă împotriva particulelor și aerosolilor. Designul inovator al acestei măști FFP-3 asigură o potrivire optimă, menținând în același timp funcții maxime de siguranță. Rezistența respiratorie minimă plus supapa de exhalare integrată se adaugă și factorului de confort. Tipul testat și certificat în conformitate cu Regulamentul PPE (UE) 2016/425 (Echipament individual de protecție).
Această mască de protecție respiratorie este adecvată în special pentru expunerea la produsele farmaceutice CMR (de exemplu, citostatice, virostatice etc.), agenți biologici și viruși.

• Echipament de protecție individuală (PPE) din categoria III în conformitate cu Regulamentul PPE (UE) 2016/425
• Testat și certificat
• Mască de filtrare a particulelor FFP3 DIN EN 149
• Capacitate de retinere a particulelor de cel puțin 99%
• Împotriva prafului, fumului și aerosolilor
• Climatizarea reduce rezistența la exhalare
• Complet fără latex
• Potrivită pentru expunerea la produsele farmaceutice CMR (de exemplu, citostatice, virustatice), microorganisme și viruși
• Poate fi purtată cel mult 8 ore (nu se aplică citostatice)
• Recomandată pentru protecția împotriva gripei mexicane (cunoscută și sub denumirea de gripă porcină), un grup de virusuri orthomyxo, de ex. virus A / H1N1 și variante, virusul gripei aviare A / H5N1 și foarte recomandată pentru SARS-CoV-2 (COVID-19)
• De asemenea, potrivită pentru protecția împotriva antraxului și a agenților biologici similari

Mască pliabilă cu filtru de particule UVEX FFP-2 cu supapă integrată oferă o protecție optimă împotriva particulelor, aerosolilor și substanțelor dăunătoare de până la 10 ori mai mari din valoarea coamelor.
Noul design optimizat pentru formă, cu o punte de nas adaptabilă a acestei măști FFP-2, face aplicarea mai ușoară și asigură o potrivire extrem de confortabilă, oferind în același timp o protecție maximă.
Rezistența minimă la respirație și supapa de climatizare integrată mențin confortul ridicat. Pot fi verificate cu ușurință potrivirea corectă a măștii (materialul filtrant se mișcă la respirație). Măștile respectă Regulamentul PPE (UE) 2016/425 (echipament individual de protecție).

• Echipamente de protecție personală (PPE) din categoria III
• Testat și certificat
• Mască de filtrare a particulelor FFP-2 conform EN 149
• Capacitate de retinere a particulelor de cel puțin 94%
• Împotriva prafului si aerosolilor
• Testul de praf cu dolomiți - pentru praf greoi și utilizare îndelungată
• Ventilarea climatică reduce rezistența la exhalare
• Complet fără latex
• Utilizare maximă: 8 ore
• Recomandată pentru protecția împotriva gripei mexicane (numită și gripa porcină) - grup aparținând virusurilor orthomyxo, de ex. virus (A / H1N1) și alte tipuri, cum ar fi gripa aviară (H5N1).Mănuși de protecție citostatică
Gama de mănuși dezvoltată special pentru a fi utilizată în laborator, concentrată pe satisfacerea nevoilor utilizatorilor în ceea ce privește confortul, calitatea și protecția. Acestea sunt conforme cu Directiva Consiliului 89/686 / CEE drept Echipament de protecție individuală Categoria III (design complex), ce oferă protecție privind riscul ireversibil fiind testate în conformitate cu versiunea 2003. Mănușile sintetice din această gamă sunt fabricate folosind o formulă multi-polimer, în timp ce aspectul bicolor unic se bazează pe un proces de double-dipping. Prin această tehnologie înseamnă că utilizatorii se bucură de o protecție cu pereți dubli. Culoarea portocalie, de obicei asociată cu aplicatii de risc mai mare, permite diferențierea ușoară a culorilor.
Mănușile oferă rezistență la microorganisme și viruși. Există trei niveluri de protecție (nivelurile 1, 2 și 3 care corespund cu AQL 4, 1,5 și 0,65), conform EN374-2: 2003. Cel mai înalt nivel de protecție este nivelul 3 / AQL 0,65. Este demn de amintit faptul că acesta este un test de etanșeitate statistică, care poate să nu fie adecvat pentru demonstrarea rezistenței virale. Pentru aceasta din urmă, poate fi adecvat să facem referire la un test de penetrare virală folosind un bacteriofag (de exemplu, ASTMF1671 sau ISO16604).
Prezența porilor nu poate fi eliminată în totalitate și totuși existența lor facilitează scurgerea de substanțe chimice periculoase iar agenții microbiologici să intre în contact cu pielea utilizatorului. În virtutea unui proces inovator double-dipping, aducem în comunitatea științifică beneficiile protecției cu pereți dubli.

Dispozitive medicale pentru oncologie
POMPA ELASTOMERICA AUTOFUSER

Pompa elastomerica pentru administrarea continua de antibiotice, chimioterapice si anestezice pe cale intravenoasa, subcutana, intramusculara si regionala, cu posibilitatea de administrarea de bolus intermitent, de catre pacient.SET ACCES VASCULAR CENTRAL CU CAMERA IMPLANATBILA

Cateter cu cameră implantabilă CPP T-PORT-PUR este un sistem de acces vascular total implantabil din materiale biocompatibile.AC TIP HUBER

Ac tip Huber cu tub extensibil pentru administrare medicamentatie, pentru camera implantabile, aripioare soft permit o pozitionare sigura; Ambalate in mod individual într-un blister rigid si sterilizate cu oxid de etilena.MASCĂ DE PROTECȚIE RESPIRATORIE CU VALVĂ ACOPERITĂ AURA 1883+

Atunci când sunt utilizate și întreținute în mod corespunzător, măștile de protecție respiratorie pot reduce expunerile față de concentrațiile considerate nesigure pentru majoritatea particulelor non-biologice.
Măștile de protecție respiratorie respiratoarie Aura dispun de noua tehnologie de filtrare cu rezistență redusă de respirație: un mediu de filtrare inovator, care ajută la minimizarea rezistenței la respiratie. Acest lucru permite filtrarea de înaltă performanță cu mai puțin efort din partea purtătorului.
Ajută la protejarea împotriva contaminanților periculoși din aer și de a ajuta la protejarea pacientului și a mediului prin filtrarea particulelor din aer, atât pe cale inhalatorie cât și expirată. Supapa acoperită oferă o utilizare mai confortabilă prin eliminarea căldurii.

Sisteme închise de transfer și administrare citostatice
CEA MAI EFICIENTĂ MODALITATE PENTRU A VĂ PROTEJA

Sistemul ușor de utilizat ChemoClave menține mecanic și microbiologic un sistem închis fără ac pentru a elimina potențialul de răniri periculoase, ajutând la menținerea în condiții de siguranță față de expunerea la substanțe periculoase. ChemoClave generează, de asemenea, mai puține deșeuri periculoase decât sistemele concurente și vă ajută să mențineți siguranța dumneavoastră și a pacienților în fiecare etapă a procesului periculos de manipulare a citostaticelor
Seturile de oncologie ChemoClave și Multi-pack vă oferă tot ce aveți nevoie pentru proceduri sigure la prepararea și administrarea citostaticelor. Sistemul ChemoClave, ușor de utilizat, fără ac, vă ajută să preveniți scurgerile și picurările reducând expunerea la substanțe periculoase, ajutându-vă în același timp să respectați recomandările privind întregului proces de manipulare în siguranță a citostaticelor.